ASIGURARI CASCO

Daca sunteti interesati sa achizitionati Casco ieftin, ati ajuns la locul potrivit!Va vom va ajuta sa alegeti o asigurare Casco ieftina si buna, pentru ca va permite sa comparati ofertele tuturor asiguratorilor Casco importanti din Romania. De fapt, alegerea unui broker de asigurari este intotdeauna o optiune inspirata; in acest mod veti avea acces nu numai la o varietate de oferte, ci si la serviciile unui consultant de specialitate care va ofera informatii pertinente. In plus, brokerul de asigurari este platit direct de catre asigurator, asa ca pretul politei Casco nu va fi in niciun caz mai mare decat cel pe care l-ati putea obtine contactand direct asiguratorul, ba in multe cazuri este chiar mai mic pentru ca, spre deosebire de client, brokerul are posibilitatea de a negocia pretul politei Casco cu asiguratorul.

Spre deosebire de asigurarea RCA, asigurarea Casco este facultativa, insa acopera mai multe riscuri, indiferent daca vorbim de situatii in care autovehiculul este avariat, este distrus partial, total sau chiar furat. Ca regula generala, valoarea primei care va trebui sa fie platita pentru asigurarea Casco depinde de valoarea propriu-zisa a masinii si de gradul sau de uzura, calculat conform normelor asiguratorului.

Din cauza costurilor mai ridicate ale pieselor de schimb, preturile platite pentru asigurarile Casco ale autovehiculelor produse in strainatate sunt mai mari decat cele platite pentru autoturismele produse in Romania (Dacia Logan, etc). In plus, la stabilirea pretului asigurarii se iau in calcul categoria autovehiculului, marca sa, modelul, anul de fabricatie, capacitatea cilindrica, puterea motorului, numarul de usi, masa maxima autorizata, numarul de kilometri la bord, existenta unui sistem de alarma, prezenta altor dotari, etc. Poate parea un proces dificil, dar toate aceste informatii pot fi completate rapid si usor folosind formularul aflat in partea superioara a acestei pagini.

Nu toate asigurarile Casco includ protectie impotriva furtului; in cazul in care doriti acest lucru asigurati-va ca i l-ati spus brokerului dvs – prima de asigurare va fi, evident, mai mare fata de o asigurare Casco care acopera doar avariile. O idee buna este sa includeti in asigurare si dotarile suplimentare ale masinii, spre exemplu radiocasetofonul acesteia, sistemul GPS, etc, pentru ca si ele pot fi avariate sau furate, iar pretul suplimentar pe care va trebui sa-l platiti pentru asigurarea dotarilor masinii dvs. va fi destul de mic.

Autovehiculul trebuie sa fie supus unei inspectii de risc efectuate de un reprezentant al asiguratorului inainte de incheierea contractului de asigurare. Se vor verifica seria de identitate a masinii, starea actuala a acesteia, modul in care a fost intretinuta si dotarile de care dispune. In cazul descoperirii unor avarii, acestea vor fi mentionate in actul de inspectie; in functie de gravitatea lor, poate scadea valoarea sumei care va fi asigurate. Mai mult, daca avariile masinii sunt foarte serioase, este posibil ca asiguratorul sa refuze sa incheie contractul de asigurare pentru polita Casco.

In general, asigurarea Casco se incheie pe o durata de un an, iar plata se poate face fie integral, caz in care veti beneficia de o reducere importanta a pretului, fie in 2… 12 rate. Exista si posibilitatea incheierii unei asigurari Casco pentru un termen mai scurt, in vederea reducerii efortului financiar, cu conditia ca acest termen sa fie de minim o luna. O alta modalitate care permite reducerea pretului asigurarii este renuntarea la acoperirea anumitor riscuri, pe care proprietarul masinii le considera a fi neimportante. Nu in ultimul rand, existenta unui sistem antifurt performant, a unui garaj acoperit, etc sunt factori care vor conduce la obtinerea unui Casco ieftin.

Persoanele care circula frecvent in afara tarii se vor bucura sa afle ca, prin plata unei prime suplimentare, asigurarea Casco poate fi extinsa si in strainatate; de obicei sunt acoperite doar costurile aferente avariilor, nu si cele aferente furtului. La majoritatea companiilor de asigurari, asigurarea Casco se extinde gratuit in afara tarii cu conditia sa detineti asigurarea RCA la aceeasi companie.

Utilizarea politei

Va recomandam ca inainte de semnare sa cititi contractul de asigurare cu foarte mare atentie; in cazul in care nu intelegeti o prevedere a sa este bine sa discutati cu brokerul de asigurari, cerandu-i sa v-o explice cat mai bine.

Asigurati-va ca polita de asigurare mentioneaza data emiterii, suma asigurata, valoarea primei de asigurare si felul in care aceasta va fi platita; pentru plata in rate este obligatoriu ca termenele exacte de plata sa fie clar mentionate. Tot pe polita de asigurare vor fi inscrise si eventualele mentiuni speciale, spre exemplu riscurile excluse, etc.

In cazul producerii unui accident, asiguratorul trebuie anuntat in maxim 48 de ore, daca paguba produsa in urma accidentului respectiv este acoperita de asigurarea Casco. Se va depune o declaratie care sa descrie imprejurarile in urma carora a fost avariat autovehiculul, cum ar fi data, ora, locul producerii accidentului, samd. Se va intocmi apoi un proces verbal care are ca scop constatarea avariilor, iar dupa aceea masina va fi trimisa la o unitate service in vederea repararii sale.

Plata despagubirilor se face de obicei intr-un interval de timp care poate varia de la doua la patru saptamani, termen care trebuie sa fie mentionat in polita de asigurare. Acest interval poate fi prelungit in cazul in care clarificarea tuturor circumstantelor care au condus la producerea accidentului nu se poate face suficient de rapid. Specialistii nostri va stau la dispozitie. Contactati-ne si va vom ajuta sa obtineti un Casco ieftin, care sa acopere toate riscurile dorite de dvs. la un pret cat mai bun.